Kaupunkikarttatuotteita Suomesta
MAP Oulu Company
0
0,00  0 tuotetta

Ostoskori on tyhjä.

Bothnian Bay

Perämeri+Bottenviken
MAP Perämeri kompassiruusu

MAP Perämeri -juliste 50 x 70 cm

MAP Perämeri -juliste 50 x 70 cm myydään mustassa postitusputkessa.

Perämeri

Perämeri, (Bothnian Bay, Bottenviken) on Pohjanlahden pohjoisin osa. Se rajoittuu etelässä Merenkurkkuun, lännessä Ruotsin rannikkoon ja idästä Suomen rannikkoon. Perämereen laskee useita jokia sekä Ruotsin että Suomen puolelta. Suurimmat Perämereen laskevat joet ovat Tornionjoki, Suomen pisin joki Kemijoki sekä Oulujoki. Ruotsin puolella mereen laskevat muun muassa Kalixjoki ja Luulajanjoki. Perämeri onkin lähes suolaton, sen pintaveden suolapitoisuus on vain noin 0,30–0,35 prosenttia.

Perämeren tärkeimmät satamat Suomen puolella ovat Kemin Ajos, Kokkolan Ykspihlaja, Raahen satama, Oulun Oritkari ja Tornion Röyttä. Ruotsin merkittävimmät satamat Perämeren rannikolla ovat Kalix, Luulaja, Piitime ja Skellefteå.

Laajat hiekkasärkät ja matalikot ovat Perämerelle ominaisia. Sellainen on muun muassa Haukiputaan edustalla sijaitseva Suurhiekka ja Liminganlahti, joka on kansainvälisesti tunnettu ja arvokas lintuvesi. Perämeren suurin saari Suomen puolella on Hailuoto.

MAP Perämeri verkkokaupassa

MAP Perämeri -sarjan kuva-aiheena on Pohjanlahden Perämeri. MAP Perämeri -sarjan tuotteita ovat 50 x 70 cm -kokoinen juliste ja A5-kokoinen postikortti.

MAP Perämeri Oulun torilla

MAP Perämeri -tuotteet ovat myynnissä: Iloinen Kettuliini Kesäaitta, Aittatori 7, Oulu

cartcrossmenuchevron-down-circlechevron-right-circle